Okt 20 2011

Tillgänglighetsspår på FSCONS i November

Category: Nyhetsbevakningblogadmin @ 19:17

Gruppfoto från tidigare FSCONS
FFKP anordnar den 11-13 november den femte upplagan av konferensen FSCONS. I år finns ett spår som det känns mycket relavant att tipsa om här, och det är Universal Design — Aiming for Accessibility, ett spår som tar upp relationen mellan teknik och tillgänglighet.

Några punkter från programmet:

Hela konferensen är på engelska eftersom besökare och talare kommer från många olika länder.

Konferensen hålls på IT-Universitetet, Lindholmen(karta), Göteborg. Det finns en vägbeskrivning på konferensens hemsida och andra praktiska råd. Vi arbetar självklart på mer tillgänglighetsinformation för publicering kontinuerligt. Uppdatering: Här är en preliminär sida om tillgängligheten på IT-Universitetet.

Konferensen har ett mycket brett program utöver spåret om tillgänglighet och teknik. Hela schemat finns här.

Faktum är att det var i förberedelsearbetet för årets FSCONS som FFKP fick idén och inspirationen till detta projekt med Evenemang för alla. Vi kände att vi måste kunna bli mer tillgängliga som konferens men att vi inte hade kompetensen att på bästa sätt genomföra de steg som behövs.

I efterforskningarna efter resurser att stödja oss mot fann vi att mycket resurser finns verkligen att tillgå men att dessa är spridda på en rad organisationer och platser. Vi såg här ett behov av en sammanställning och översikt men också ett behov av att få med fler perspektiv på råden och problembeskrivningarna.

Vi har långt kvar till en helt och fullt tillgänglig konferens men arbetet har på allvar börjat och vi har förankrat betydelsen av denna aspekt i hela organisationen. Redan har vi gjort flera små justeringar och siktar på att ständigt få med förbättringar av tillgängligheten för varje år konferensen går. Vi tar väldigt gärna emot synpunkter och förslag, kritik och beröm, gällande hur väl vi lyckats med att förbättra tillgängligheten.

Fotoerkännande: http://www.flickr.com/photos/wrote/4107207688/in/photostream/ why fscons is a cool conference http://www.flickr.com/photos/wrote/ Mathias Klang http://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.0/ cc-by-nc 2.0

Etiketter: , , , ,