Träningsevenemang

Idag anordnas alla möjliga typer utav evenemang för den som är träningsintresserad. Intresset för träning är någonting som har växt lavinartat under de senaste åren och idag har träningen blivit en naturlig del utav mångas vardag. Detta har gjort att evenemang kring just träning, hälsa och välmående blivit allt fler.

Ett slags evenemang, som man kanske inte tänker på i just den formen, är ett grupp-pass på gymmet. Här ordnar gymmet med lokaler, utrustning och ledare för att du som gym-medlem ska få möjligheten att prova på nya träningsformer eller få hjälp med din träning. Många tycker dessutom att det är roligare att träna just i grupp, då detta kan ge lite extra energi som man kanske inte får lika enkelt när man springer ensam på ett löpband. Ibland har även gymmen öppet hus, då vem som helst får chansen att komma in och titta på deras lokaler, kanske testa på något utav deras pass och samtidigt få möjligheten att teckna ett medlemskap.

En mässa som hålls årligen är Fitnessfestivalen som anordnats årligen sedan 2004. Tidigare hölls den i Göteborg, men har numera fått flytta till större lokaler i Stockholm. Här ställer hundratals utställare ut under tre intensiva dagar som får tiotusentals besökare. Förutom att gå runt och titta på nya produkter och företag inom branschen hålls ett flertal intressanta föreläsningar för den som vill lära sig mer om ämnet. Dessutom kan du som besökare få chansen att vara med på olika träningspass, där du kan prova på helt nya träningsformer.

En annan mässa med inriktning på välmående är Allt för hälsan, som är nordens största mässa inom området. Även denna hålls i Stockholm och utöver hälsosam kost och träning så berör man områden som massage, avslappning och psykisk hälsa.